Bu Blogda Ara

19 Ekim 2015 Pazartesi

FAVORİ DİZİLERİM


Herkese Merhaba

Şu sıralar herhangi bir yerli diziyi takip etmesem de yabancı bir kaç dizinin hastası olduğumu söyleyebilirim. Sürelerinin çok uzun olmamasından ve çekim kalitesinden dolayı (her bölüm film tadında oluyor.) yabancı dizileri izlerken daha çok zevk alıyorum ne yalan söyleyeyim.

Gelelim bu aralar takip ettiğim ve çok sevdiğim dizilere;

GAME OF THRONES:

Yazların onlarca yıl, kışlarınsa koca bir ömür kadar sürdüğü yer burası… Hanedanların bulunduğu, kendi içlerinde ihanet, intikam, nefretle savaşsalarda dışarıya karşı rol yapmayı iyi bilenlerin yeri burası… Acıma hissinin olmadığı, sevginin ise tükenmek üzere olduğu bir yer burası… Burası Taht Oyunları’nın başladığı yer.


















Bu diziyi izlemeyen kaldı mı pek emin değilim. Bol entrika, aşk, savaş, ihtiras ne ararsanız var. Her bölüm film tadında. Diziyi bu kadar güzel yapan şeylerden biride izlerken ne olacağını kestirememeniz. Bu hayatta ölmez dediğiniz karakter bir an da ölebiliyor. Hala izlemediyseniz bir bakın derim. Unutmadan söyleyeyim benim de favori karakterim tabi ki Jon Snow:)


THE 100:

97 yıl önce nükleer kıyamet, Dünya'nın bir kısmını yok etmiş, medeniyeti çökertmiştir. Kurtulanlar, felaket sırasında 12. uluslararası uzay istasyonunda bulunan 400 kişidir. Uzayda üç kuşak doğmuş ve sayıları 4.000'i bulmuştur. 12. istasyon artık birbirine bağlıdır ve tek amaçları hayatta kalmaktır. Burada idam cezası ve nüfus kontrolü gibi acımasız uygulamalarla kurulan bir düzen vardır. Grup liderleri geleceklerini korumak için bir araya gelirler ve 100 genç mahkumu yaşanabilir olup olmadığını test etmek için gizlice Dünya'ya sürgün ederler.



İlk izlediğimde gençlik dizisi gibi görünen daha sonra heyecanlı bir hal alan güzel bir dizi. Bazı yerlerde mantık hataları olsa da izlenmeye değer.

ORPHAN BLACK:


Her şeyden ümidinizi kestiğiniz bir anda, geride bırakacağınız birileri de yokken; size tıpatıp benzeyen birinin kendini öldürdüğünü görseydiniz, ne yapardınız? Onun kimliğine bürünmeyi düşünür müydünüz mesela. Sarah biraz düşündü ve tereddüt etmeden verdi kararını, bu hayatı geride bırakacaktı. Peki ya onu bekleyen hayat, hiç de düşündüğü gibi değilse?














İlk 2 sezonu bir ya da iki hafta gibi çok kısa sürede bitirdim. Konu olarak benim çok ilgimi çekti. Filmlerde de Bilim Kurgu en sevdiğim türdür zaten. 3.sezona geçtiğimde biraz sıkıldım bu yüzden ara vermeye karar verdim en kısa zamanda tekrar izlemeye başlamayı düşünüyorum.



Sizde benimle hoşunuza giden yerli ya da yabancı dizileri paylaşırsanız çok sevinirim. Bu yazıyı okuyup dizileri izlemeye başlarsanız beğenip beğenmediğinizi de paylaşmayı unutmayın. başka bir yazı da görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder